• Norway Box Promotion

Motstanderne til THIS IS BOXING er klare!

Pressemelding. (Oslo, 17. mars 2022). Endelig kan det meddeles at motstanderne til det profesjonelle boksestevnet THIS IS BOXING på plass. Etter intense forhandlingere og en rekke utfordringer kan Norway Box Promotion AS love et actionfylt show i Jordal Idrettshall fredag 1. april. Boksestevnet vil også sendes live på VG+.


Vi har endelig fått ferdigstilt fight cardet vårt til 1. april, og vi er veldig fornøyde. Våre norske boksere kommer til å møte tøff internasjonal motstand. En perfekt restart av proffboksingen i Norge etter pandemien, sier promotor Max Mankowitz.


Simen Nysæter slo Samo Jangirov i Trondheim i 2019.

Tittelkamp for Nysæter

For flere av de norske bokserne har det vært veldig viktig å få komme seg i gang igjen etter pandemien. Hovedkampen har vært klar en stund allerede og vil være et tøft returoppgjør mellom Simen Nysæter (31) fra Namsos og Samo Jangirov (36) fra Sverige. De vil bokse en kamp stipulert til åtte runder om Baltic Boxing Union sin cruiservekttittel.Internasjonal motstand

Resten av fight cardet på THIS IS BOXING den 1. april i Jordal Idrettshall vil være som følger. Verdensmester i kickboksing Reinis Porozovs (32) fra Latvia, men som bor og trener i Oslo, møter den rutinerte Mirnes Denadic fra Bosnia-Hercegovina. Han har bokset 37 kamper totalt i karrieren, hvorav 15 seiere. Dette blir en kamp mellom to erfarne proffboksere, som begge er vandt med å ta store sjanser på bortebane. Det blir spennende å se hva Porozovs kan få til på sin nye hjemmebane på Jordal.
Ubeseirede Anders Eggan (25) fra Trondheim ser fram til å kunne revitalisere karrieren og ta sin 7. proffseier den 1. april. Han møter 23 år gamle Ernad Jasarevic fra Bosnia-Hercegovina i en kamp som skal få Eggan tilbake på vinnersporet. Han tar med seg en stor gjeng med fans fra Trondheim, som skal løfte han fram til en ny seier.


Jamshid Nazari (29) fra Kristiansand har de siste to årene fått flere muligheter til kamper i utlandet, men som den uforutsigbare sporten proffboksing er så har muligheten vitret bort. Derfor gleder han seg nå til å endelig kunne entré bokseringen igjen for sin 7. proffkamp. Han møter en tøff motstander i spanjolen Pelayo Ventoso, som har en lang bakgrunn fra kickboksing og Muay Thai bak seg. I 2021 ble han verdensmester i kickboksing og vil nå debutere som proffbokser.


Reinis Porozovs og Omar Shiha har vært i Manchester og sparret med IBO-verdensmester Jack Massey.
Reinis Porozovs og Omar Shiha har vært i Manchester og sparret med IBO-verdensmester Jack Massey.

«Iceman» og «The Egyptian Viking» debuterer

Med kallenavn som kunne vært hentet rett ut i fra en superheltfilm er Alexander «Iceman» Martinsen og Omar «Egyptian Viking» Shiha endelig klare for å debutere som proffboksere på Jordal den 1. april.


Tungvekteren Omar Shiha (23) kastes rett ut til ulvene når han skal debutere i verdens tøffeste vektklasse. Han møter en råtøff motstander fra Tanzania; Awadh Tamim (38), som bor og trener i Sverige. Han har bokset 19 kamper vunnet 14, hvorav 9 på knockout. Han er rangert som den beste tungvekteren i Tanzania og vil være en stor utfordring for den egyptiske vikingen Shiha.


Alexander «Iceman» Martinsen (29) har fått utsatt proffdebuten sin to ganger og nå endelig er han klar. Han skal debutere nå i en fire runders kamp mot den rutinerte spanjolen Jonathan Castano. Martinsen har allerede vist at han holder et skyhøyt internasjonalt nivå, og har vært i Las Vegas og trent med tidligere verdensmester Caleb Plant. Det har også gjort det vanskelig å finne en motstander til han på kort varsel. Det er nesten ingen som har tørr å dra til Norge og møte han i ringen. Uansett blir dette hans viktige første steg på starten av proffkarrieren, og han gleder seg til å endelig vise det norske folk hva han kan i bokseringen.

Alexander Martinsen var i Las Vegas i 2021 og sparret med verdensmester Caleb Plant

Uventede utfordringer på grunn av krigen i Ukraina

Proffboksing er en svært uforutsigbar sport. I Norge er det særegne regler som gjør at man må søke godkjenning hos Kulturdepartementet for å kunne arrangere stevner. Dermed må også alle utøverne være på plass innen søknadsfristen som er to måneder før. Denne gangen var også alle motstandere på plass innen fristen, men tre av motstanderne skulle komme fra den store boksenasjonen Ukraina. Ingen hadde forutsett at det skulle bryte ut en krig, og dermed fikk bokserne helt andre, og viktigere ting å tenke på enn boksing. Det medførte også at det måtte letes etter nye motstandere som tilfredsstilte kravene knyttet til antidoping, som har vært vanskelig.


Etter to år med pandemi trodde vi at vi var forberedt på det aller meste, men ikke en krig. Dette er mye større og viktigere enn alt av idrett. Vi håper nå at verdenssamfunnet samler seg og står opp krigen i Ukraina, og også all annen krig i verden. Våre vanskeligheter med å skaffe motstandere til boksestevnet den 1. april blir helt uvesentlige i det store og det hele, sier daglig leder Ole Martin Feet.
Om Norway Box Promotion AS

Norway Box Promotion er et norsk promotorselskap som ble etablert i 2019 av Atle Walgren og Max Mankowitz, med den hensikt å utvikle og bygge opp proffboksing i Norge. Max Mankowitz har lang erfaring fra boksesporten, som utøver, landslagstrener og som hovedtrener/daglig leder av Oslo Bokseklubb. Selskapet arrangerte det forrige proffboksestevnet i Norge; Capital Showdown i Ekeberghallen i 2019. Stevnet var både en sportslig og økonomisk suksess, som gjør at selskapets planer om å arrangere 3-4 stevner i året lever videre.

Les mer på https://www.norwayboxing.com

Kontaktinformasjon

Max Mankowitz

Sportssjef / Promotor

Tlf. +47 413 11 881

Ole Martin Feet

Daglig leder / Promotor

ole@norwayboxing.com

+47 482 09 031