• Norway Box Promotion

Ny dato for THIS IS BOXING klar!


Pressemelding (Oslo, 8. februar 2021) Etter flere år med usikkerhet grunnet Covid-19 kan promotorselskapet Norway Box Promotion nå endelig sette en ny dato for det utsatte proffboksestevnet THIS IS BOXING. Stevnet vil bli arrangert fredag 1. april 2022 i Jordal Idrettshall i Oslo.


Nå håper vi at norsk proffboksing endelig kan få komme seg på beina igjen. Det vi de siste ukene har sett av nedjusteringer av tiltak, gjør at vi nå tar sjansen, og setter en ny dato for stevnet. Selv om vi har økonomiske tap for de to utsatte stevnene, er vi nå forberedt på å arrangere dette stevnet koste hva det koste vil. Det er vi som promotorselskap og proffbokserne i Norge helt avhengige av, sier promotor og styreleder Atle Walgren.

Ringrusten Nysæter møter tøff motstander fra Finland

Stevnet vil inneholde flere av Norges beste proffboksere, og det vil være noen helt spesielle overraskelser. Hovedkampen under THIS IS BOXING vil fremdeles inneholde Simen Nysæter (31), og han er endelig klar for å ta sin 11. seier i karrieren. Han møter en tøff motstander fra de finske skoger i cruiservekteren Marko Mononen (35), som på sine 9 kamper har 7 seire og 2 tap. Det store spørsmålet er hvor mye den lange pausen har å si når Nysæter nå returnerer etter 2 år utenfor ringen. Motstanderen Nysæter egentlig skulle møtt den 29. desember i fjor, til et returoppgjør, var svenske Samo Jangirov, men etter nøysomme forhandlinger ville han ikke.


Ting snur fort i proffboksing. De særnorske reglene med 2 måneders fristen, gjør det vanskelig å finne motstandere til våre norske proffboksere. Vi ser at veldig mange takker nei til tilbud før de engang har fått det, eller krever hinsides med penger for å ta turen til Norge. Derfor blir vi aldri overrasket lenger. Vi er nå veldig fornøyd med at vi får inn Mononen, som vi mener vil være en utmerket motstander for Simen etter den lange pausen utenfor ringen, sier promotor Max Mankowitz

Et “Fight card” med stor F

De andre norske bokserne som skal forsvare Norges ære mot tøff internasjonal motstand i Jordal Idrettshall den 1. april er: Jamshid Nazari (29) fra Kristiansand, som bokser sin 7. proffkamp. Proffbokser og modell Anders Eggan (24) fra Trondheim, kjent fra TV2-serien “Generasjon Z” bokser også sin 7. proffkamp. Begge har hatt lang tid utenfor ringen på grunn av pandemien, og er veldig klar for å komme i gang igjen med boksingen.

Alexander “Iceman” Martinsen (29) har siden starten av pandemien ventet på å kunne debutere som proffbokser i Norge, og etter å ha fått kjenne på nivået i Las Vegas sommeren og høsten 2021 er han nå klar til å bli proffbokser på fulltid. Tungvekteren Omar Shiha (23) med aner både fra Norge og Egypt, er mer enn klar nok for å debutere i den desidert tøffeste vektklassen i verden.


Vi er veldig fornøyd at vi har klart å lande et fight card med slagkraft denne gangen også. Alle bokserne er klare til å gi litt F... etter en lang pause fra ringen. Akkurat sånn vi liker det. Alle i Norge er sultne på LIVE sport, og vi er klare for å levere alle sammen proffboksing fra øverste hylle den 1. april, sier daglig leder Ole Martin Feet.


Historiske område for proffboksing

Jordal har et historisk sus over seg. På 50- og 70-tallet ble det arrangert flere proffbokse- stevner på Jordal, og i 1975 vant trønderen Svein Erik “Spikern” Paulsen EBUs EM-tittel der. Vegg i vegg med Jordal Idrettshall ligger Oslo Bokseklubb, hvor debutantene Omar Shiha og Alexander Martinsen har lagt ned utallige treningstimer de siste årene.


Helt siden jeg begynte med boksing har jeg hatt et ønske om å bli proffbokser. Så jeg gleder meg til å endelig starte min proffkarriere, og det er veldig gøy at det skjer på hjemmebane. Jeg håper så mange som mulig kjøper billett, og får gleden av å oppleve verdens tøffeste sport på nært hold. For det er ikke hver dag man har proffboksestevner i Norge. Jeg kan love at det blir en actionfylt aften, sier proffbokser Alexander Martinsen.

NB! Billettene til THIS IS BOXING vil legges ut for salg på www.ticketmaster.no fredag 11. februar. Alle som allerede har kjøpt billett til det utsatte stevnet fra desember kan benytte seg av disse.