• Norway Box Promotion

Nysæter klar for tittelkamp!

Pressemelding: (18. februar 2022). Det er nå endelig klart at i hovedkampen på THIS IS BOXING den 1. april skal det kjempes om cruiservekt-tittelen til Baltic Boxing Union (BBU). Simen Nysæter (31) fra Namsos vil dermed bokse sin første tittelkamp mot Marko Mononen (35) fra Finland. En tittel opprettet i 2008 for å fremme profesjonell boksing i Baltikum og Norden.En liten tittel, men med stor betydning

Baltic Boxing Union (BBU) er ikke et helt ukjent forbund for folk flest i Norge. I 2018 bokset nemlig både Alexander Hagen og Ingrid Egner for BBU-titler, i Oslo og i Skien. Begge vant sine respektive tittelkamper, og fikk nyttige erfaringer med seg i bagasjen. Det som skiller en tittelkamp fra en ordinær kamp er rammene rundt. Derfor er det en veldig viktig erfaring å ta med seg når mulighetene for større titler byr seg i framtiden.


Det er på tide at jeg nå går min første tittelkamp. Jeg har måtte kombinere pappapermisjon og oppkjøring til kamp. To ting jeg aldri hadde trodd jeg måtte balansere. Ordne barnepass, spisse en formtopp og sparring samtidig er utfordrende, sier Simen Nysæter.

Går for knockout med pappakroppen

Frem mot kampen skal Simen gjennomføre oppkjøringen sin med trening hovedsakelig i Trondheim, og i begynnelsen av mars drar han til England og Manchester, hvor hovedtrener Kelvyn Travis holder til. Der vil også flere av de andre bokserne på på stevnet være med for en kort og intens treningssamling. Nysæter har analysert mange klipp av tidligere kamper og funnet svakhetene til sin finske motstander.


Mononen er en tøff motstander, men med åpninger i guarden sin. Jeg kommer med pappakroppen, senka skuldre og en stor glede over at vi får bokse igjen, som virkelig skal vises i ringen. Du skal ikke se bort ifra at jeg vinner kampen på knockout, sier Simen Nysæter.Historiske tittelkamper i Norge

I proffboksing er det mange forbund og enda flere titler. Det har tidligere blitt arrangert både EM- og VM-kamper i Norge i anerkjente forbund. I 1974 bokset og vant trønderen Svein Erik “Spikern” Paulsen om EM-beltet til European Boxing Union (EBU) hele 5 ganger på Jordal i Oslo. I 1975 tapte han VM-kampen om tittelen til World Boxing Council (WBC) i super fjærvekt. Får man flere norske boksere på rankinglistene til de større forbundene øker også sjansen for å kunne arrangere større tittelkamper i Norge. Dette er noe Norway Box Promotion planlegger for de neste årene.I løpet av de neste to-tre årene er målet vårt å arrangere større tittelkamper her i Norge. Det tror vi er viktig for å kunne utvikle sporten, og sørge for å opprettholde interessen blant folk flest. Vi har flere gode proffboksere, som er få kamper unna muligheten til å ta steget opp i europa- og verdenstoppen. Denne BBU-tittelen er første steg før større titler vil være i anmarsj for Simen, sier daglig leder Ole Martin Feet.


Baltic Boxing Union

Baltic Boxing Union is a professional boxing union set up and registered in Finland at the beginning of 2008. BBU aims to create more interest in professional boxing by offering a fresh, reliable wholeness for regional championship bouts for those promoters arranging professional boxing events in northern Europe, especially at Baltic area.Om Norway Box Promotion AS

Norway Box Promotion er et norsk promotorselskap som ble etablert i 2019 av Atle Walgren og Max Mankowitz, med den hensikt å utvikle og bygge opp proffboksing i Norge. Max Mankowitz har lang erfaring fra boksesporten, som utøver, landslagstrener og som hovedtrener/daglig leder av Oslo Bokseklubb. Atle Walgren har lang erfaring fra næringslivet, og har vært tidligere vært tilknyttet boksesporten som aktiv bokser, sponsor og samarbeidspartner. Selskapet arrangerte det forrige proffboksestevnet i Norge; Capital Showdown i Ekeberghallen i 2019. Stevnet var både en sportslig og økonomisk suksess, som gjør at selskapets planer om å arrangere 3-4 stevner i året lever videre.

Les mer på https://www.norwayboxing.com

Kontaktinformasjon


Max Mankowitz

Sportssjef / Promotor

Tlf. +47 413 11 881

Ole Martin Feet

Daglig leder / Promotor

ole@norwayboxing.com

+47 482 09 031