• Norway Box Promotion

Romjulsboksing på Jordal - THIS IS BOXING!

PRESSEMELDING


(Oslo, 5. november 2021) Glem juleribbe, pinnekjøtt og kjedelige familieselskaper. Promotorselskapet Norway Box Promotion AS arrangerer nå sitt andre proffstevne. Etter flere måneders intens jobbing og nesten to år med koronapandemi så er vi endelig tilbake. THIS IS BOXING braker løs onsdag 29. desember i Jordal Idrettshall i Oslo. Det blir fem profesjonelle boksekamper, og to amatørkamper med flere av Norges beste boksere. Billettene til stevnet vil legges ut for salg på Ticketmaster mandag 8. november klokken 09:00. Stevnet vil vises LIVE på VG+.


De rutinerte proffene Simen Nysæter (31), Katharina Thanderz (33), Jamshid Nazari (29) sammen med de to debutantene Alexander Martinsen (29) og Omar Shiha (22) er alle klare for nok en gang å skape idrettshistorie på Jordal.

Simen Nysæter klar for sin 11. proffkamp

Returoppgjør - Norge mot Sverige

Hovedkampen på stevnet er mellom Simen Nysæter (31) fra Namsos og den svenske cruiservektmesteren Samo Jangirov (36). Disse to bokserne møttes i ringen for første gang tilbake i 2019 i Trondheim. En kamp hvor Nysæter vant klart på poeng etter seks runder. Siden den gang har begge bokserne fortsatt å vinne, og Jangirov vant senest den 30. oktober en overbevisende seier i tungvekt mot Awadh Tamim fra Tanzania. Jangirov følte seg bortdømt i sin forrige kamp mot Nysæter, og han er nå klar for sin revansj. I et forsøk på å etablere en form for landskamp mellom Norge og Sverige i proffboksing, så har Norway Box Promotion hatt en god dialog med det Norges Proffbokseforbund (NPBF) og den Svenska Proffsboxnings-kommissionen, og sørget for at kampen skal dømmes av to norske og to svenske dommere. Et samarbeid som er unikt for proffboksing.


- Landskamper er svært vanlig i amatørboksing. Ideen om å overføre dette også til proffboksing synes vi er veldig spennende. Det er selvfølgelig vanskelig, men vi tror at vi nå tar et steg i riktig retning for å få det til. Proffboksing har i en årrekke vært preget av tvilsomme dommeravgjørelser. Når vi nå får inn dommere fra begge land så vil det gjøre det mer attraktivt for boksere senere å si ja til et slikt landskamp-konsept, sier Max Mankowitz i Norway Box Promotion.

Slik blir resten av kampene

Tidligere Europamester (EBU) Katharina Thanderz (33) fra Oslo med base i Spania er endelig klar for ny kamp etter VM-kampen hun tapte mot Terri Harper i London i 2020. Hun bokser nå i ny vektklasse; Super lettvekt, som er nærmere hennes naturlige vekt. Thanderz kommer tilbake til Oslo hvor hun i 2019 vant Interim WBC VM-beltet over Danila Ramos i Ekeberghallen. Hun satser nå knallhardt for å få muligheten til å bokse om en ny VM-kamp i sin nye vektklasse.

Interim WBC VM-kamp: Katharina Thanderz vs Danila Ramos - Ekeberghallen 2019

Alexander “Iceman” Martinsen (29) fra Lørenskog debuterer proffbokser. Han er en 100% idrettsutøver, og fikk sitt store gjennombrudd i 2019 som Norges- og Nordisk mester. Han har gjennom høsten vært en del av IBF-verdensmester Caleb Plant sin treningsleir før den store supermesterkampen hvor han møter Álvarez Canelo den 6. november i super mellomvekt.


Alexander Martinsen og Caleb Plant i Las Vegas 2021

Omar Shiha (22) fra Oslo debuterer som proffbokser. Han er den beste tungvektsbokseren vi har i Norge, med mesterskapstitler fra Norge, Egypt og Arabia. Han skal i oppkjøringen til kampen bokse både i King of the Ring i Sverige, 5. – 7. november og NM i Molde, 19. – 21. november. Jamshid Nazari (29) er ubeseiret på sine seks første proffkamper. Kristiansand-bokseren kom til Norge som flyktning fra Afghanistan, og har store planer som proffbokser. Før kampen i Jordal Idrettshall, skal han bokse mot danske Oliver Møllenberg den 27. november i Gilleleje.


- Vi har to debutanter som har vist at de er blant de beste i Norge som amatører, og hvis vi skal klare å bygge opp sporten er det viktig å la nye boksere slippe til. Etter forhandlinger med Thanderz sin promotor Wasserman Boxing fikk vi også med oss henne, og sammen med Nysæter og Nazari er vi veldig fornøyde med “fight cardet”. Vi har denne gangen investert enda mer penger i motstandere, så vi er sikre på at publikum kommer til å få se gode og spennende kamper, sier styreleder Atle Walgren.

Europamester på ‘undercardet’

En av bokserne som vil åpne stevnet den 29. desember vil være den ferske jr. EM-mesteren fra Trondheim Sunniva Hofstad. Det jobbes også med å få inn enda en amatørkamp med kvinner.

- Vi ønsker å slå et slag for jentene. Det er på høy tid at de får den oppmerksomheten de fortjener, og de samme mulighetene som gutta. Det er også en del av årsaken til at vi ønsker å ha to kvinnelige amatørkamper før selve proffstevnet begynner. Samtidig som vi også har med Katharina Thanderz, sier promotor Ole Martin Feet. Bilder https://we.tl/t-OwsYGRKBqQ Norway Box Promotion AS Norway Box Promotion er et norsk promotorselskap som ble etablert i 2019 av Atle Walgren og Max Mankowitz, med den hensikt å utvikle og bygge opp proffboksing i Norge. Max Mankowitz har lang erfaring fra boksesporten, som utøver, landslagstrener og som hovedtrener/daglig leder av Oslo Bokseklubb. Atle Walgren har lang erfaring fra næringslivet, og har vært tidligere vært tilknyttet boksesporten som aktiv bokser, sponsor og samarbeidspartner. Selskapet arrangerte det forrige proffboksestevnet i Norge; Capital Showdown i Ekeberghallen i 2019. Stevnet var både en sportslig og økonomisk suksess, som gjør at selskapets planer om å arrangere 3-4 stevner i året lever videre. Les mer på https://www.norwayboxing.com Kontaktinformasjon


Atle Walgren Styreleder / Promotor Tlf. +47 930 43 077 Max Mankowitz Sportssjef / Promotor Tlf. +47 413 11 881

Ole Martin Feet Daglig leder / Promotor ole@norwayboxing.com +47 482 09 031